Meer over loopbaanbegeleiding

Schermafbeelding 2015-05-11 om 12.07.48Mijn ervaring is dat iedereen diep van binnen weet wat werkelijk klopt en helemaal goed voelt. Daar hoef je geen 10 loopbaangesprekken voor te doen.

Wat je nodig hebt is iemand die jou niet kent en nog geen uitgesproken ideeën of verwachtingen over jou heeft. Iemand die je helpt om door alles heen te kijken en te zien wat er voor jou wezenlijk is. Iemand die alert is op je onbewuste overtuigingen en vaste patronen die maken dat je het niet meer helder ziet. Eigenlijk is het een samenwerking waarin je steeds duidelijker krijgt wat je werkelijk energie geeft en je werkelijk beweegt.

Ik ben erin getraind om deze antwoorden naar boven te halen en je te helpen herkennen wanneer je op het juiste pad zit en iets helemaal klopt. Tijdens de dag leer je dat ook zelf herkennen.

Werkwijze

In de ochtend word je door ordenen, ervaren en diepte-interviews al veel helder. In het begin van de middag leid ik je via brainstormtechnieken naar je kern. Daarna kun je heel natuurlijk voelen wat het beste bij je past en waar je energie van krijgt. Dan volgt de concretisering- en de testfase (past het helemaal) met een visualisatie zodat je voor je ziet wat je gaat doen. Tot slot maken we een actieplan zodat je direct aan de slag kunt om je nieuwe toekomst te creëren.

Loopbaanbegeleiding in één dag is geschikt voor jou als je:

  • Een nieuwe stap wil zetten in je loopbaan
  • Ontevreden bent met je werk en twijfelt of je moet blijven of weggaan
  • Je voor jezelf wilt beginnen maar aarzelt of dat wel echt bij je past
  • Ontslagen bent en onzeker over hoe je weer aan de slag komt
  • Je graag een heel nieuwe richting op wilt, maar twijfelt of dat een goed idee is

Slagingskans

Vaak wordt de vraag gesteld of 1 dag wel voldoende is. Morgenster ben ik 17 jaar geleden gestart, en samen met Frederike Dekkers, hebben we inmiddels honderden mensen succesvol begeleid. De enige keren dat een dag te kort was om iemand te begeleiden was als iemand naast de loopbaanvraag in grote privé problemen verkeerde. Dan is een aanvullend afspraak nodig om alles goed af te ronden.

Intake: past het?

Tijdens een kosteloze telefonische intake checken we of de loopbaanbegeleiding in één dag echt bij jou past. Als dat namelijk niet zo is, raad ik je aan elders te kijken. Zo kan ik garanderen dat de dag echt waardevol voor je zal worden.

En na de loopbaanbegeleiding in één dag?

Als je durft te kiezen voor wat je echt wilt, wat echt bij jou past, dan word je gedreven door enthousiasme. Die energie is een krachtige motor, die ook veel steun uit je omgeving genereert. Mijn ervaring is dat als je eenmaal aantrekkelijke en haalbare doelen voor ogen hebt, je ze zo kan realiseren. Soms heeft het wat meer tijd nodig, maar als je weet waar je naartoe wilt gaan, geeft dat rust en richting.